Gin & Jenever

Vanaf 2015 wordt er gedistilleerd in Den Hool. De eerste jaren is er alleen whisky gemaakt, maar vanaf 2019 is er begonnen met het ontwikkelen van o.a. gin en jenever.
Hiervoor is eind 2018 een mini distilleerketel aangeschaft. Deze werkt hetzelfde als de 500 liter ketel, echter nu maar met een inhoud van 6 liter.

Gin 2020

GIN 
Onder de naam “Lockdown” is de eerste batch gebotteld op 17 december 2020. Zoals de naam al doet vermoeden: gestookt uit vaten Drentsche Schans bier die vanwege de corona pandemie tegen de uiterste verkoopdatum aanliepen. Verder zijn o.a. jeneverbessen, korianderzaden, engelwortel en zoethout gebruikt. Met deze zorgvuldige selectie van botanicals is een karakteristieke gin ontstaan met een licht hoppige toon door het gebruikte bier.
Een unieke eenmalige batch van 480 flessen.

De opvolger van de Lockdown, gebotteld eind maart 2023, heeft de toepasselijke naam “Booster” gekregen. Met duidelijk meer citrus tonen een uiterst frisse gin!
Deze batch bestaat uit 425 flessen.

Verkrijgbaar via slijterijen en onze webshop.

Graanjenever 2021GRAANJENEVER
Na jaren van testen en aanpassen het eindresultaat: onze eerste echte Drentse jenever!!
Op 5 juli 2021 hebben we 250 flessen jenever afgevuld.

De naam van de graanjenever is “Achterdocht”, refererend aan het oude gezegde “Uit turf, jenever en achterdocht is de Drent gewrocht”.
Het is daarentegen uiterst moderne jenever, met veel geur, een zeer zachte smaak en een lange afdronk.

Jenever die, in tegenstelling tot vele commerciële merken, gemaakt is zonder gebruik te maken van industriële alcohol. De granen waarvan deze jenever is gemaakt zijn geteeld en bewerkt in Drenthe. Dit maakt hem tot een uniek product. Modern van smaak, met een geheel eigen karakter.

Doordat er geen gebruik is gemaakt van industriële alcohol en de zeer kleine batch van maar 250 flessen, zit deze jenever qua prijsniveau aan de bovenkant van de markt.
Vanaf half oktober 2021 verkrijgbaar via slijterijen en onze webshop.

20220312_153849

GIN LIKEUR
Trots zijn we ook zeker op ons nieuwste product. Eind november 2011 hebben we 390 flessen Blackcurrant Gin likeur gebotteld.

Deze unieke likeur heeft als basis een gin, met daaraan toegevoegd zwarte bessen voor een heerlijk fruitige geur en smaak en suiker en munt voor de fries-zoete hint.

Puur, ambachtelijk en lokaal geproduceerd,  met 100% natuurlijke ingrediënten. Geen chemische smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Zowel het graan als de zwarte bessen zijn geteeld in Drenthe.

Het lekkerst ijskoud en puur gedronken, maar ook heerlijk in de mix met sprite/7-up.
Een gevaarlijk lekker drankje!
Vanaf eind april 2022 verkrijgbaar via slijterijen en onze webshop.

Zie ook: www.denhoolwhisky.nl.