Gin & Jenever

Vanaf 2015 wordt er gedistilleerd in Den Hool. De eerste jaren is er alleen whisky gemaakt, maar vanaf 2019 is er begonnen met het ontwikkelen van o.a. gin en jenever.
Hiervoor is eind 2018 een mini distilleerketel aangeschaft. Deze werkt hetzelfde als de 500 liter ketel, echter nu maar met een inhoud van 6 liter.

 

Gin 2020

GIN 
Onder de naam “Lockdown” is de eerste batch gebotteld op 17 december 2020. Zoals de naam al doet vermoeden: gestookt uit vaten Drentsche Schans bier die vanwege de corona pandemie tegen de uiterste verkoopdatum aanliepen. Verder zijn o.a. jeneverbessen, korianderzaden, engelwortel en zoethout gebruikt. Met deze zorgvuldige selectie van botanicals is een karakteristieke gin ontstaan met een licht hoppige toon door het gebruikte bier.

Een unieke eenmalige batch van 480 flessen.

Vanaf eind februari 2021 verkrijgbaar via slijterijen en onze webshop.

 

 

 

Graanjenever 2021GRAANJENEVER
Met trots kondigen we ons nieuwste product aan: DenHool graanjenever!

Op 5 juli 2021 hebben we 250 flessen afgevuld. Hierna moesten de etiketten nog ontwikkeld en gedrukt worden. De afgelopen weken zijn we gestart met het etiketteren. Alle flessen worden weer voorzien van ’n eigen flesnummer.

De naam van de graanjenever is “Achterdocht”, refererend aan het oude gezegde “Uit turf, jenever en achterdocht is de Drent gewrocht”.
Het is daarentegen uiterst moderne jenever, met veel geur, een zeer zachte smaak en een lange afdronk.

Vanaf half oktober 2021 verkrijgbaar via slijterijen en onze webshop.

 

Zie ook: www.denhoolwhisky.nl.