Te Koop

In verband met ruimte- en tijdgebrek zijn wij jaarlijks genoodzaakt één of twee van onze paarden te verkopen.

Fotos-paarden4

 

VERKOCHT 2020
LOIS-LENA Stb. D-OC
Arezzo x pref D-OC Indoctro x ster prest prok Wellington x keur pref prest Zevenster x keur pref Farnese x Ladykiller

Merrie – geb. 08-06-2016

Stoere 5-jarige merrie met mooi front. Zadelmak.
Stokmaat: 1.68 m

Vader Arezzo werd als 3-jarige kampioen van het voorjaars verrichtingsonderzoek en kreeg o.a. een 9 voor zijn reflexen, vermogen en aanleg als springpaard.

Arezzo maakte indruk onder zijn amazone Jessica Kuerten op de internationale concoursen.
De vaderlijn van Arezzo is uniek met vijf generaties Grand Prix springpaarden op rij en ook nog eens allemaal vaders van Grand Prix springpaarden. Zowel Chin Chin, Heartbreaker, Renville, Jasper en Akteur hebben het gemaakt. Met zijn uitmuntende pedigree en ijzersterke moederlijn komen het talent en de verervingskracht van Arezzo niet zomaar uit de lucht vallen.

Moeder Zylena is door een blessure helaas niet meer geschikt voor de sport, maar is wel al preferent door de ster EPTM-merrie Dylena en de elitemerries Izzylena en Jyllena, beiden ook zeer succesvol in de springsport. Ze  hebben zeer goede reflexen, zijn super voorzichtig op de sprong en hebben een fijn en meewerkend karakter.

Op de foto hieronder haar nakomelingen Dylena (v. Vegas), Harry (v. Baltic), Izzylena (v. Etoulon) en Jyllena (v. Arezzo).


Nakomelingen Zylena

Grootmoeder Solena DML (ster prest prok) was zelf Z1 dressuur en M springen. Zij bracht o.a. het Grand Prix springpaard Vancouver DML het Z-springpaard Foxy-Lena.

Nakomelingen Solena DML:
Foto 1: Vancouver DML (Pacific x Wellington) – 3e bez.; ggk SF; ISP 1.60m Frankrijk
Foto 2: Foxy-Lena (Arezzo x Wellington) – elite + SPORT-spr; Z spr. 1.30m; M1 dress. Nederland
Foto 3: Hatchi (Indoctro x Wellington) – 1.20m spr. Hongarije

Katlena-advertentie1

Overgrootmoeder Ditlena (keur pref prest) is een zus van de KWPN hengst Emilion en voormalig Benelux veulenkampioen Phill Read en grootmoeder van het internationale springpaard Tosca’s Lena (v. Corland) en het Z-springpaard Silverstone DML (v. Corland).

Eén van Holsteins betere merrielijnen, nl. stamm 1298 (Lord).
Uit deze rechtstreekse merrielijn zijn al meer dan 40 goedgekeurde hengsten gekomen, voornamelijk bij het Holsteiner stamboek, maar ook bij het KWPN, het BWP, het Hannoveraanse en Oldenburger stamboek, zeer veel (inter)nationale springpaarden en meerdere prestatiemerries.

 

VERKOCHT 2018
KATLENA D-OC
Etoulon x pref D-OC Indoctro x ster prest prok Wellington x keur pref prest Zevenster x keur pref Farnese x Ladykiller


Merrie – geb. 04-06-2015
Stokmaat 1.56 m

Luxe, stoere en werkwillige merrie. Erg mooi type!
Zeer lief in de omgang. Zadelmak.
In het bezit van het D-OC predikaat.

Vader Etoulon (Toulon x Calvados x Le Mexico) werd als 3-jarige reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punten. Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende springhengsten van Nederland. Ook op internationaal niveau blijft Etoulon imponeren onder Jur Vrieling waarbij hij al een aantal fantastische resultaten behaalde. Etoulon heeft al meerdere goedgekeurde zonen.

Moeder Zylena is door een blessure zelf niet in de sport uitgebracht, maar heeft inmiddels wel het predikaat PREFERENT behaald dankzij haar nakomelingen Dylena (ster EPTM), Izzylena (voorl.keur) en Jyllena (ster D-OC).

De nakomelingen van Zylena zijn niet al te groot (tussen de 1.60m en 1.65m), maar doen het ontzettend goed in de springsport. Ze  hebben zeer goede reflexen, zijn super voorzichtig op de sprong en hebben een ontzettend fijn en meewerkend karakter.

Grootmoeder Solena DML (ster prest prok) was zelf Z1 dressuur en M springen. Zij bracht o.a. het Grand Prix springpaard Vancouver DML het Z-springpaard Foxy-Lena.

Eén van Holsteins betere merrielijnen, nl. stamm 1298 (Lord).

Uit deze rechtstreekse merrielijn zijn al meer dan 40 goedgekeurde hengsten gekomen, voornamelijk bij het Holsteiner stamboek, maar ook bij het KWPN, het BWP, het Hannoveraanse en Oldenburger stamboek, zeer veel (inter)nationale springpaarden en meerdere prestatiemerries.

 

VERKOCHT 2016
INDYLENA
Etoulon x ster EPTM spr Vegas x Indoctro x ster prest prok Wellington x keur pref prest Zevenster x keur pref Farnese x Ladykiller

Indy 3 jr.
Merrie – geb. 06-06-2013
Stokmaat 1.55 m

Luxe E-pony, volledig paard-gefokt. Super leuke, enthousiaste merrie. Een echte blikvanger!
Zeer lief in de omgang. Zadelmak.

Vader Etoulon (Toulon x Calvados x Le Mexico) werd als 3-jarige reserve kampioen van het verrichtingsonderzoek en won als 4- en 5-jarige meerdere hengstencompetities en viel vooral op door z’n geweldige springmanieren.

Moeder Dylena behaalde in 2011 haar ster- en EPTM springen predikaat.

Uit één van Holsteins betere merrielijnen, nl. stamm 1298 (Lord).
Kenmerkend voor deze merrielijn is het fijne karakter en de voorzichtigheid op de sprong.

 

VERKOCHT 2014
JYLLENA
Arezzo x pref D-OC Indoctro x ster prest prok Wellington x keur pref prest Zevenster x keur pref Farnese x Ladykiller

Merrie – geb. 27-05-2014paarden-tekoop1

Stoer merrieveulen met veel front.
Uit één van Holsteins betere merrielijnen, nl. stamm 1298 (Lord).

Vader Arezzo werd als 3-jarige kampioen van het voorjaars verrichtingsonderzoek en kreeg o.a. een 9 voor zijn reflexen, vermogen en aanleg als springpaard.
Arezzo maakt indruk onder zijn amazone Jessica Kuerten op de internationale concoursen en springt inmiddels 1.50 m.
De vaderlijn van Arezzo is uniek met vijf generaties Grand Prix springpaarden op rij en ook nog eens allemaal vaders van Grand Prix springpaarden. Zowel Chin Chin, Heartbreaker, Renville, Jasper en Akteur hebben het gemaakt.

Moeder Zylena is door een blessure helaas niet meer geschikt voor de sport. Haar eerste nakomeling is de ster EPTM-merrie Dylena.

Grootmoeder Solena (ster prestatie prok IBOP) is Z1-dressuur en M-springen. Zij is een zus van het internationale springpaard Mondial IlI (1.60 Marcus Fuchs) en de nationale springpaarden Olena (1.40 Italië) en Gembles (1.35 Italië, tevens Z1-dress.).

Solena’s eerste nakomeling is de derde bezichtigingshengst Vancouver DML (v. Pacific), Selle Français goedgekeurd en Grand Prix springen. Haar prestatie-predikaat heeft ze tevens te danken aan de ster + sport-springen merrie Foxy-Lena (v. Arezzo) als 6-jarige reeds Z springen!

Overgrootmoeder Ditlena (keur pref prest) is een zus van de KWPN hengst Emilion en voormalig Benelux veulenkampioen Phill Read en grootmoeder van het internationale springpaard Tosca’s Lena (v. Corland) en het Z-springpaard Silverstone DML (v. Corland).

Kenmerkend voor deze merrielijn is het fijne karakter en de voorzichtigheid op de sprong.

Foto’s: Jyllena 10 weken oud

 

OPFOK


Twenters 002 15-05-15  Opfok 2021
2015: Twenters Izzylena, Indylena, Ilena   2021: Enters Pyacinthe en Phylena en 3-jarigen Quick Lady en Nora